SEURAKUNTAVAALIT 2022

Missä ja miten voit äänestää?

Vaalien varsinainen äänestyspäivä on su 20.11. Jokainen äänestää oman seurakuntansa äänestyspaikalla. Löydät paikat täältä (ja tämän sivun lopusta). Jos et satu muistamaan, mihin seurakuntaan kuulut, saat sen selville tästä palvelusta.

Miksi äänestäisit juuri Vihreä Kirkko -listaa?

Listamme pyrkii kokoamaan yhteen paikkaan ehdokkaat, jotka selkeästi ajavat kirkkoa liberaaliin ja ympäristöystävälliseen suuntaan. Emme ole leimallisesti nuorten lista, aikuisten lista, tai senioreiden lista; uudistusmielisyys ei katso ikää, vaan asennetta. Jokainen ehdokkaamme (joihin pääset tutustumaan Ehdokkaat-välilehdellä) allekirjoittaa seuraavat arvot:

  • Hän on valmis uudistamaan kirkkoa, kun tilanne sitä vaatii. Uudistusten avulla mahdollistetaan, että kirkko vaikuttaa yhteiskunnassamme vielä sukupolvien ajan.
  • Hän haluaa kirkon ottavan ilmastonmuutoksen tosissaan ja tekevän kaiken voitavansa sen ehkäisemiseksi, niin pienissä kuin suurissakin asioissa.
  • Hän uskoo tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen aina ja kaikkien kohdalla. Ketään ei tule kirkossa kohdella eriarvoisesti.
  • Hän haluaa kirkon auttavan diakoniatyön kautta kaikkein huono-osaisimpia, myös esimerkiksi paperittomia maahanmuuttajia. Ihmisarvo kuuluu kaikille.
  • Hän haluaa kirkon olevan yhdenvertainen ja reilu työnantaja, ja seurakunnan tukevan työyhteisönä työntekijöiden hyvinvointia.
  • Hän haluaa lisää avoimuutta päätöksentekoon, ja tahtoo että päättäjät julkistavat avoimesti sidos- ja taustaryhmänsä.

Jos nämä arvot resonoivat myös sinulle, tervetuloa äänestäjäksemme! Konkreettisempia tavoitteitamme ensi kaudelle ovat mm:

  • Ympäristöstä huolehtiminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen on keskeinen osa kirkon ydintehtävää. Uskomme, että Jumala antoi luonnon ihmisille sekä viljeltäväksi että varjeltavaksi. 
  • Diakonian resurssien lisääminen huolehtimaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevista.
  • Samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen salliminen lopuissakin Turun seurakunnissa.
  • Haluamme lisätä seurakuntien tietoisuutta erityistä tukea tarvitsevien ihmisten elämästä ja tukea heidän osallisuuttaan seurakunnissa.
  • Haluamme varmistaa, että kirkko kohtelee kaikkia työntekijöitään reilusti ja tasapuolisesti, ja panostaa riittävästi heidän hyvinvointiinsa.  
  • Haluamme lisää läpinäkyvyyttä kirkolliseen päätöksentekoon. 
  • Nuorten ja nuorten aikuisten toiminnan lisääminen ja osallisuuden vahvistaminen seurakunnissa. Nuoret aktiivit ovat edellytys sille, että kirkko on olemassa vielä 2060-luvullakin.  

Tutustu siis tarkemmin ehdokkaisiimme täällä. Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa.

ÄÄNESTYSOHJEET

Vaalipäivänä 20.11.2022 voit äänestää vain oman kotiseurakuntasi äänestyspaikassa. Kaikki äänestyspaikat ovat vaalipäivänä avoinna klo 11–20. 

Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan äänestyspaikalle. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaavat ajokortti, poliisin myöntämä henkilökortti ja passi. Saat äänioikeutetun ilmoituskortin kotiisi postitse, ja voit ottaa sen mukaan äänestyspaikalle.

Henrikinseurakunta

Henrikinkirkko
Peltolantie 2

Kaarinan seurakunta

Kaarinan kirkko
Voudinkatu 2

Katariinanseurakunta

Pyhän Katariinan kirkko
Kirkkotie 46

Martinseurakunta

Martinkirkko
Huovinkatu 1

Maarian seurakunta

Maarian kirkko
Maunu Tavastin katu 2

Mikaelinseurakunta

Mikaelinkirkko
Puistokatu 16

Paattisten seurakunta

Paattisten kirkko
Paattistentie 847

Piikkiön seurakunta

Piikkiön kirkko
Hadvalantie 5

Tuomiokirkkoseurakunta

Turun tuomiokirkko
Tuomiokirkonkatu 1

Åbo svenska församling

Aurelia
Auragatan 18

Ehdokkaitamme Martin kirkon ovella